Takk for deltakelse på Kodeklubben Drøbak 12. april

Lørdag 12. april gjennomførte Kodeklubben Drøbak sin først samling og 42 barn og unge mellom 8-14 år var påmeldt. Det var med sommerfugler i magen jeg låste meg inn og skrudde av alarmen ved Frogn Bibliotek  noen minutter over 9  og i hodet kvernet det mange spørsmål – hvor mange  kommer, vil det gå bra, vil de synes det er morsomt?

Vel inne på biblioteket så jeg til min store begeistring at personalet hadde kopiert oppgavehefter, laget dørlapper, satt opp bord og stoler og skjøteledninger var kjøpt inn. Nå stod det ikke på det praktiske om det skulle gå bra med gjennomføringen.

Kl. 09.35 ankom den første med PC bag over skulderen og en pappa i hånden. Jeg ønsket velkommen og krysset han av på listen og fortalte at han kunne gå opp i 2. etasje og finne en plass. Det kom et jevnt sig av barn og kl. 09.58 var 38 av 41 påmeldte ankommet – wow! (en hadde sendt mail dagen før og fortalt at han var blitt syk og 3 til ankom underveis i innledningen – ergo: 100% av de påmeldte kom, og det på et gratisarrangement kl. 10 helgen før påske!!!).

Vi samlet alle i samme rom og hadde en kort introduksjon (ppt) og fortalte hva Lær Kidsa Koding er og hvordan Kodeklubben faller inn under dette. Deretter delte vi ut oppgaver og satte igang.

2 timer senere…

For et rush, for et kick! Alle deltakerne hadde produsert sitt eget spill og selv om noen mente at katten (standardfiguren til Scratch) gikk litt rart hadde absolutt alle nådd målet som var satt for første Kodeklubben – lage sitt eget spill.

2 timer går fort når man har det morsomt og første kodeklubb gikk veldig fort. Selv om vi bare ripet litt i overflaten for hva Scratch kan gjøre var det mange kreative og spennende spørsmål til videre jobbing som vi definitivt må ta videre. Håpet er at de som deltok fortsetter hjemme og forhåpentligvis  kommer tilbake og lærer mer.

Takk til

  • De frivillige voksne som bidro til å gjøre den første runden med Kodeklubb en suksess
  • Frogn Bibliotek for lån av lokaler og hjelp til print og anskaffelse av skjøteledninger
  • Barna som utviste en arbeidsinnsats og kreativitet uten like

Vi sees til neste Kodeklubb tirsdag 13. mai kl. 18.00!

Legg inn en kommentar