Innhold på Kodeklubben Drøbak

Kodeklubben Drøbak trenger noen som kan ta engasjementet videre. Det er god støtte å få fra Lær Kidsa Koding sentralt og de har gode informasjonssider om hva som trengs for å sette i gang.

Kurs som avholdes på hverdager starter kl. 18.00 og varer til 20.00.

Scratch (fra 8 år)

Forberedelser: Ingen spesiell, men prøv deg gjerne frem på http://scratch.mit.edu/ og installer den lokale versjonen av Scratch.

For de som har deltatt tidligere og ønsker mer utfordring legger vi opp problemløsning og ombygging av eksisterende prosjekter.

Nettverk (avholdes i grupper)

Hvordan fungerer en server og hva kreves for at den skal kunne nås av andre datamaskiner? Nettverk er et stort tema, men på Kodeklubben går vi gjennom basic med porter, routere og firewalls. Trenger du som voksen hjelp med å sørge for sikkerhet og stabilt internettverk – send barnet på Kodeklubben!

C++ (del 1 og 2)

Programmering slik det fungerer i den virkelige verden! Vi vet at terskelen for dette kurset er høy hvor all programmering skjer via tekst. C++ er et av de mest brukte programmeringsspråkene og gir uendelige muligheter for å ta interessen for programmering videre.

HTML og CSS (må kunne skrive)

Forberedelser: Vi gir deg en introduksjon til HTML og CSS, 2 av de viktigste delene for å lage og vise nettsider. Det eneste du trenger for å delta en en PC/ Mac.

PS. Dersom du ikke har erfaring med programmering fra før kan det være en fordel å delta på et av våre kurs i Scratch først. Dette gir deg en introduksjon til konseptene som ligger til grunn for programmering og er en fin inngang til å starte med tekstbasert programmering.

Målet for dette kurset er å lage en «invitasjon» til Kodeklubben sitt LAN party hvor vi legger opp til Minecraft og/ eller League of Legends.

Meld deg på Kodeklubb

1 kommentar til “Innhold på Kodeklubben Drøbak

Legg inn en kommentar