Programmer og tjenester for å lære koding

Kodu

Program for for å lage historier, spill og animasjoner gjennom et visuelt programmeringsspråk. Det er utviklet eget opplegg for matematikk hvor mål for 4. klasse knyttet til former, geometri og koordinatsystemer er koblet opp mot det å lage funksjonelle spill

Scratch

Program for å lage historier, spill og animasjoner som ofte benyttes som en inngangsport til å lære konsepter rundt koding.

Computercraft (Minecraft) 

Mange barn og unge spille Minecraft og hva er da bedre enn å kombinere denne interessen med en introduksjon til programmering og koding?

Gjennom en «mod» til Minecraft (som er gratis) vil du få tilgang til datamaskiner i ditt «inventory». Disse kan du skrive programkode på og få «roboter» til å grave ut store hull i søken etter kull, jern eller diamant eller bygge store hus og andre byggverk.

TouchDevelop

Fikk du ikke testet ut Flappy Birds? Lag din egen variant med TouchDevelop, https://www.touchdevelop.com/mnhna og mye annet kult. Et særdeles spennende utgangspunkt for å lære seg koding.

Lego i Chrome

Ikke direkte «koding», men kan fungere fint som en måte å lære seg mus/ tastatur og navigering på skjerm via musepeker.

Codecombat

Beskrivelse kommer jeg jeg har testet litt mer, men det virker veldig spennende!

Angry Birds fra Code.org

Ypperlig som introduksjon til konsepter som ligger til grunn for programmering. Les mer om hvordan dette kan brukes for elever i småskolen (5-8 år) i posten jeg skrev om Kodetimen og min kones opplegg for 1. klasse.

Jeg tar gjerne imot tips til tjenester og programmer som kan være aktuell for barn i alderen 6-13 år i kommentarfeltet under.

Legg inn en kommentar